Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010



Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο
σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου βιβλίου
του Βασίλη Ι. Τζανακάκη


Στο όνομα της προσφυγιάς
από τα δακρυσμένα Χριστούγεννα του
1922

στην αβασίλευτη δημοκρατία του
1924

την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 8.μμ
στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοθήκη
(26ο χλμ λεωφ. Μαραθώνος, Νέος Βουτζάς)
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό
για το νέο του βιβλίο.

Ένα βιβλίο που ρίχνει άπλετο φως στην πλέον άγνωστη και σκοτεινή εποχή της νεοελληνικής ιστορίας με τις "ευζωνικές" ίντριγκες των στρατιωτικών, τα παράξενα της καθημερινότητας, τους έρωτες, τη διασκέδαση, τα ναρκωτικά, τον θάνατο, καθώς από το "βάθος των αιώνων" αρχίζουν να ανατέλλουν οι μέρες της αβασίλευτης δημοκρατίας και της ελπίδας... Η έκδοση συμπληρώνεται από αδημοσίευτες φωτογραφίες της Στρατιάς του Έβρου, σκίτσα, πρωτοσέλιδα το Τύπου εκείνης της ιστορικής περιόδου και χάρτες.

Ο Βασίλης Ι.Τζανακάκης ζει στην πόλη των Σερρών. Από το 1975 έως το 2009 εξέδιδε το μηνιαίο σερραϊκό περιοδικό Γιατί. Κείμενα, μελέτες, ποίηματα και συνεντεύξεις του υπάρχουν δημοσιευμένα σε πολλές εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει, μεταξύ άλλων, τα ιστορικά βιβλία Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν (Καστανιώτης 2002), Τότε που ξημέρωνε σκοτάδι-Η άγνωστη Ελλάδα του 1936 (Καστανιώτης 2005) και Δακρυσμένη Μικρασία (Μεταίχμιο 2007) για το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Κουκλοθέατρο με τον Αθλητικό!

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέου Βουτζά Η ΠΡΟΟΔΟΣ οργανώνει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 επίσκεψη στο Εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ για να παρακολουθήσουμε - μικροί και μεγάλοι - την παράσταση κουκλοθέατρου " Ο Μισοκοκοράκος". Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής: Ρικάρντο ντι Λάουρο, 6936 190344

«ο μισοκοκοράκος» λαϊκό παραμύθι

Το παραμύθι «ο μισοκοκοράκος» αναφέρεται στην ιστορία ενός κόκορα που από τη φύση του είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός. Ζει σ' ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας.
Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτεια του.

Διάρκεια παράστασης: 60'

Συντελεστές
:

Κουκλοπαίκτες
: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Θέμης Βλάχος
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου Φωτισμοί, τεχνική Επιμέλεια: Ρικάρντο Ντι Λάουρο Μουσική: Γιώργος Παυλάκος Φωτογραφίες: Τόλης Μαστρόκαλος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ
Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο τηλ. 210.52.22.181 φαξ: 210.52.22.424 e-mail: info@mairivi.gr www.mairivi.gr

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Πετάνε οι κουκουναριές;


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο Δήμος Ραφήνας ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση του χώρου έξω από το Αθλητικό Κέντρο στην α' είσοδο.

Στη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Ραφήνας τον είχαμε, μάλιστα, ευχαριστήσει τόσο για τον όμορφο βραχόκηπο όσο και για τη δημιουργία παρτεριού και τη φύτευσή του κατά μήκος της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης με πικροδάφνες, κουκουναριές και κυπαρίσσια. Στις
9/2/2010 διαπιστώσαμε ότι οι τρεις κουκουναριές είχαν κάνει φτερά!
Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες...

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Φυτεύουμε δένδρα στην καρδιά του Βουτζά


Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

στις 12.00

φυτεύουμε δένδρα στην καρδιά του Βουτζά


  • Στο τέρμα του αδιεξόδου της οδού Ιλιάδος, στο πρανές του μεγάλου κεντρικού ρέματος:

  • η δενδροφύτευση θα είναι light! Έχουμε ήδη ανοίξει τις τρύπες, άρα…

  • φέρτε φτυάρια και τσάπες, βάλτε τα παλιά σας παπούτσια και

  • τέλος, θα ποτίσουμε τα δεντράκια με το πυροσβεστικό του συλλόγου.

Οδηγίες
  • στην 2η είσοδο, από την οδό Ισμήνης θα στρίψετε στην Χρ. Σμύρνης και από εκει αριστερά στην οδό Θέτιδος. Στο τέρμα της Θέτιδος είναι η Ιλιάδος και ο χώρος της δενδροφύτευσης, ή,

  • για περισσότερη δράση, από την Αγ. Ιωάννου (βόρεια του σχολείου) συναντάτε την Εκάβης (χωματόδρομος) και διασχίζετε το ρέμα μέχρι το απέναντι πρανές.

Δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά και/ή στο 6973985929

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Επίσκεψη του δημάρχου Νέας Μάκρης στον Νέο Βουτζά για επιτόπια εξέταση προβλημάτων του οικισμού

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Νέας Μάκρης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Τετάρτη, 27-1-2010, και την πρόσκληση που του είχαμε απευθύνει, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί 3-2-2010 τον οικισμό μας με τον κ.Δ.Γεωργατζή και μαζί με την πρόεδρο του συλλόγου, κ. Στέλλα Ρώσση, περιηγήθηκαν στα σημεία ενδιαφέροντος και κατέληξαν στα εξής:
  1. Ο καταπατημένος κοινόχρηστος χώρος επί της οδού Αττάλου είναι θέμα του Δήμου Ραφήνας και ο Δήμαρχος Ν. Μάκρης αρνείται κάθε σχέση με αυτό και θεωρεί ότι πρέπει να επιληφθεί του θέματος ο Δήμαρχος της Ραφήνας, κ. Κεχαγιόγλου.
  2. Ο Δήμος Νέας Μάκρης θα επισκευάσει τα κατεστραμμένα κράσπεδα και πεζοδρόμια επί της οδού Αγ. Ιωάννου καθώς και τη διαπλάτυνση σε επικίνδυνο σημείο της Αγ. Ιωάννου μετά το σχολείο στη ρεματιά. [Ενημέρωση 9/2/2010: Ο Δήμος της Νέας Μάκρης προέβη στη διάνοιξη της Αγίου Ιωάννου]
  3. Ο Δήμος Νέας Μάκρης δεν προτίθεται να κατασκευάσει πεζοδρόμιο μπροστά από το σχολείο, αλλά κατόπιν συνεννόησής του με τον γυμνασιάρχη θα γίνει κάποιος διαχωρισμός και σήμανση με κίτρινο χρώμα.
  4. Θα επισκευαστεί το οδόστρωμα στην τσιμεντένια ανηφόρα μετά της συμβολή της Ρήγα Φεραίου με τη Χρ. Σμύρνης προς το Λύρειο Ίδρυμα.
  5. Θα κλείσουν άμεσα με άσφαλτο οι λακκούβες σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του οικισμού σύμφωνα με την καταγραφή της κ. Βάσως Δίπλα.
Από τον σύλλογο ζητήθηκε:
  1. να παρουσιάσουμε ξανά στον Δήμαρχο τον κατάλογο των κοινόχρηστων χώρων αλλά με σειρά προτεραιότητας για την τοπογράφησή τους γιατί το κόστος της τοπογράφησης είναι μεγάλο και δεν είναι δυνατόν να διατεθεί το ποσό από τον Δήμο. Όμως, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα τοπογράφησης και σαφούς οριοθέτησής τους από της όμορες ιδιοκτησίες.
  2. να αποστείλουμε επιστολή στη Νομαρχία για το καθαρισμό του ρέματος Παπά κατά μήκος της οδού Ευκαλύπτων καθώς και του κοινοχρήστου χώρου των οδών Τύχης και Ρήγα Φεραίου καθώς οι καθαρισμοί αποτελούν αρμοδιότητα της Νομαρχίας. [Ενημέρωση 9/2/2010: το αίτημα προς τη Νομαρχία κατατέθηκε από την Ο.Αλεξοπούλου]
  3. να αποστείλουμε την επιστολή μας για την ορθή επανάληψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το κοινόχρηστο χώρο των οδών Τύχης και Παραδείσου. [Ενημέρωση 9/2/2010: εστάλη η επιστολή]
Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι:
  1. Για τη διάνοιξη και ανάπλαση της 2ης εισόδου ο Δήμαρχος έχει διαβιβάσει το αίτημά μας στο Δασαρχείο Πεντέλης για γνωμοδότηση.
  2. Οι καθαρισμοί και η αποκομιδή των κλαδιών θα γίνονται στο 3ο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά