Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Δενδροφύτευση στην Καλλιτεχνούπολη (suzuki & plant-a-tree)!

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας συμμετείχε στην δενδροφύτευση 5.000 δένδρων στη όμορη με τον οικισμό μας Καλλιτεχνούπολη, σε περιοχή που έχει υιοθετήσει ο όμιλος εταιρειών Σφακιανάκη (Suzuki) και διοργάνωσε άρτια η Plant-a-tree. Παρά -και πάλι!- τον δυνατό αέρα και το τσουχτερό κρύο, η ομάδα μας φύτευσε πολλά δένδρα συνεισφέροντας έτσι στην εξαιρετική ιδιωτική περιβαλλοντική πρωτοβουλία. Στις φωτογραφίες η αντιπροσωπεία μας [(αλφαβητικά) Ασημάκης Ζαϊμης, Μαρία Μήλα, Αθηνά Μπαλοπούλου, Αλεξάνδρα Πιπιλιάγκα, Στέλλα Ρώσση και οι νεαροί εθελοντές Άγγελος, Ηλίας και Νίκη Κυλικά] επιβλέπουν το έργο τους και επιθεωρούν από πολύ (!) κοντά τους προς φύτευση λάκκους. Προσβλέπουμε σε επόμενες δενδροφυτεύσεις!

Πώ πώ σκουπίδια...

Πρωί Κυριακής, 14 Μαρτίου και πραγματοποιήσαμε, όπως είχαμε προγραμματίσει, την δράση καθαριότητας στον οικισμό μας. Ο καιρός δεν βοήθησε την προσέλευση, κι έτσι, τα μέλη του ΔΣ, επικουρούμενα από μερικούς αφοσιωμένους εθελοντές, προσπάθησαν να μαζέψουν σκουπίδια από διάφορα σημεία του Νέου Βουτζά. Το αποτέλεσμα ήταν κάμποσες μεγάλες σακούλες απορριμάτων (οι 9 της φωτογραφίας είναι μόνο από την γ' είσοδο), και η μεγάλη απογοήτευση όλων μας γιατί, πραγματικά, μόνο όταν σκύψεις να τα μαζέψεις καταλαβαίνεις πόσα πολλά και διαφορετικά σκουπίδια έχουμε πετάξει και αφήνουμε να κρύβονται μέσα στα χόρτα, πλάι στον δρόμο, μέσα στο δάσος: κουτιά από τσιγάρα, πλαστικά μπουκαλάκια νερού, αναψυκτικών, τενεκεδάκια αναψυκτικών, χάρτινες συσκευασίες χυμών, ποτηράκια από καφέ, τα καπάκια τους, πλαστικά μπουκαλάκια υγρών φρένων αυτοκινήτου (!), αλουμινόχαρτα (μάλλον από σάντουιτς-κολατσιό), σακουλάκια από τον φούρνο, σακούλες αλλά και λάστιχα ποτίσματος, λεκάνες, ποτιστήρια, σπασμένοι σωλήνες, υλικά οικοδομών, χαρτοσακούλες από υλικά οικοδομών και τόσα, τόσα άλλα...  
Θερμές ευχαριστίες στο ζεύγος Μεγρέμη, στον Νίκο Γιαννή, στους νεαρούς εθελοντές Άγγελο, Ηλία, Νίκη Κυλικά και Σταύρο και Θάλεια Ορφάνη που μας βοήθησαν στο έργο της καθαριότητας. Θα επαναληφθεί!

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

5.000 δένδρα στην Καλλιτεχνούπολη φυτεύει η plant-a-tree με τη Suzuki. Ελάτε!

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 (έναρξη κατά τις 11 π.μ.)

Τοποθεσία: περιοχή Καλλιτεχνούπολης, στο Πεντελικόν όρος (από πλευρά Ραφήνας).
Γεωγραφικές συντεταγμένες: Lon. 23.95737 E, Lat. 38.03025 ή οδός Καζασόγλου, Πικέρμι.
Είδος: Τα δενδρύλλια που θα φυτευτούν είναι χαλέπιος πεύκη, κυπαρίσσια αριά, βελανιδιά, κουτσουπιά, χαρουπιά και/ή πικροδάφνες.
Προσέλευση:  Το σημείο συνάντησης θα είναι η είσοδος του βουνού από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης, Καζασόγλου & Γαβρά. Εκεί θα βρίσκονται πούλμαν-βαν για να μας μεταφέρουν στην περιοχή της φύτευσης. 

Για περισσότερα επικοινωνείστε με τον Πάνο  6944 944 352 ή/και την Τζωάννα  694 6011156

Από Νέα Μάκρη (μέσω Πεντέλης από Βριλήσσια ή Δροσιά) ή Νέο Βουτζά:
1) Από το Λεωφόρο Μαραθώνα, κατευθύνεστε προς Αθήνα
2) Περνάτε το Ζούμπερι, τον Ν. Βουτζά και τη Ραφήνα. Σε λίγο θα δείτε μια ταμπέλα για το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Νταού Πεντέλης). Παραμένετε δεξιά.
3) Περνάτε τη στροφή προς το Νταού, και σε λίγο θα δείτε ταμπέλα για Καλλιτεχνούπολη στο δεξί σας χέρι, όπου θα στρίψετε δεξιά. Προσέξτε, διότι υπάρχει μόνο μία ταμπέλα και είναι σχεδόν απάνω στη στροφή, μην τη χάσετε.
4) Συνεχίζετε όπως πάει ο δρόμος προς το βουνό, μέχρι και στα 1500 μ. όπου υπάρχει μία διχάλα (θα δείτε να υψώνεται η Καλλιτεχνούπολη μπροστά σας), κι ένας ξύλινος σταθμός λεωφορείου με πινακίδα Καλλιτεχνούπολη στο δεξί σας χέρι, πάνω στη στροφή.  Εκεί θα κάνετε δεξιά. 
4) Κατηφορίζετε, στη διχάλα παραμένετε αριστερά (οδός Καζασόγλου). 
5) Συνεχίζετε όπως πάει ο δρόμος με νοητή αριστερή κατεύθυνση, περνώντας ένα πάρκο στα δεξιά σας μέχρι που βρίσκετε ένα ΣΤΟΠ και έναν κάθετο δρόμο που ανηφορίζει. Μπροστά σας ξεκινάει το βουνό. Βρίσκεστε στη διασταύρωση Καζασόγλου και Γαβρά. Λοξά απέναντί σας θα δείτε την είσοδο του βουνού όπου ξεκινάει ο χωματόδρομος.
6) Μπορείτε να παρκάρετε εδώ, ή να συνεχίσετε στο χωματόδρομο, και σε κάθε διχάλα/διασταύρωση  να κρατάτε αριστερά. Μετά τις διχάλες, υπάρχουν 2 μεγάλες (90-180 μοιρών) στροφές. Μπορείτε να παρκάρετε είτε όπου έχει χώρο στις στροφές, είτε πριν το χωματόδρομο στην άσφαλτο. 
7) Η δενδροφύτευση θα γίνει πάνω στην 3η στροφή.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Και τώρα... καθαρίζουμε!


Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 

και 10.00 π.μ.,

καθαρίζουμε τους δρόμους του οικισμού μας από τα σκουπίδια, καθώς και τον χώρο γύρω από τους κάδους

  
  • Θα γίνουν ομάδες καθαριότητας
  • φορέστε γάντια πλαστικά, φέρτε σκούπα, φαράσι ή φτυάρι  και ελάτε να μας συναντήσετε στα κοντινότερά σας σημεία

  • Oμάδα Ζέφης: στο άγαλμα Χρ. Σμύρνης
  • Ομάδα Αντώνη: στην 3η είσοδο
  • Ομάδα Βάσως: στην παιδική χαρά (Χρ. Σμύρνης και Νυμφών)
  • Ομάδα Μαρίας: Αγίου Ιωάννου και Αττάλου γωνία
  • Ομάδα Αθηνάς: στο βορινό πυροφυλάκειο του Βουτζά
  • Ομάδα Στέλλας: στη γωνία Ρήγα Φεραίου και Αγ. Γερασίμου
  • Ομάδα Λιάνας: στο πέταλο της οδού Ισμήνης
  • Ομάδα Σταυρούλας: στην οδό Ναρκίσσου, στο κομμωτήριο
  • Ομάδα Όλγας: στη συμβολή Ρήγα Φεραίου και Διονύσου

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά