Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος 4 - 5 - 6 Ιουνίου Φράγμα Μαραθώνα



Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανοίγει μετά από χρόνια τις πόρτες του Φράγματος Μαραθώνα στο κοινό και διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το περιβάλλον και τους υδατικούς πόρους.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και για τις τρεις μέρες:

18.30 - 19.30: Επίσκεψη στο Μουσείο του Φράγματος με παράλληλη βίντεο προβολή της κατασκευής του Φράγματος - Περιήγηση στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της υδροληψίας της Αθήνας
19.30 - 20.30: Παράσταση: «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.» σε διαμορφωμένο χώρο στη βάση του Φράγματος


2500 χρόνια μετά την αρχαία μάχη, ο Μαραθώνας γίνεται πεδίο μιας νέας αναμέτρησης: του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό. Μια θεαματική μονομαχία, μια ειδική παράσταση χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών πάνω στο Φράγμα και στα γύρω καμένα. Το θέαμα μάς μεταφέρει σε μια φανταστική εποχή πλήρους λειψυδρίας όπου δύο νέοι Μαραθωνομάχοι αναρριχώνται στο φράγμα με σκοπό να περάσουν στην πλευρά που υπάρχει ακόμα νερό και ένας ανταποκριτής μεταφέρει ζωντανά στο κοινό την εικόνα. Μια συμβολική παράσταση αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να στήσουμε νέους αγωγούς επικοινωνίας μεταξύ μας και με το περιβάλλον γύρω μας.

Στην παράσταση συμμετέχουν:
- Παρουσιαστής: Γιώργος Αμυράς («Μένουμε Ελλάδα»)
- Χορευτής - Ζογκλέρ: Rowan Thorpe (ομάδα «Βίδα»)
- Χορευτής - Αναρριχητής: Αντώνης Στρούζας
- Ομάδα 10 αναρριχητών του Παύλου Τσιαντού
- Dj: Ευθύμης Θεοδόσης

Καλλιτεχνικοί συντελεστές παράστασης:
Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Ευθύμης Θεοδόσης

είσοδος ελεύθερη
(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210-2144184, 2144031, 2144098, 7495365 (8.00 - 14.00)


Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Βιβλιοθήκη 27/5: Στον Βουτζά του σήμερα για τη Σμύρνη του χθες μέσα απ' τη διήγηση του Ευ.Μαυρουδή


Σμύρνη. Τέλη του 19ου αιώνα
Η οδύσσεια δυο οικογενειών μέσα στο χρόνο. Τούρκοι και Έλληνες σε μια διαδρομή με αναπάντητα ερωτηματικά και μοιραίες αποκαλύψεις.

Αθήνα. Τέλη του 20ου αιώνα
Ένας δημοσιογράφος και ο αδελφός του αναζητούν την αλήθεια για την καταγωγή τους στα ταραγμένα χρόνια του Ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897 και της Καταστροφής του 1922: το μυστικό της ζωής και της εξαφάνισης του παππού τους, γιατρού Πλάτωνα Πηλείδη.

Καθώς η ιστορία εξελίσσεται αργά, συμπαρασύρει στη δράση ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Δημήτριος Γούναρης, ο βασιλιάς Γεώργιος και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Παύλος Μελάς, Ο Ίων Δραγούμης και ο Μανόλης Καλομοίρης.

Το κουβάρι της μνήμης ξετυλίγεται λυτρωτικά αποκαλύπτοντας αλήθειες και μύθους, μίση και πάθη, πολιτικές διαμάχες και ίντριγκες, το ταραγμένο παρελθόν δύο λαών.

Μια μυθιστορηματική εποποιΐα, το πρώτο μέρος της τριλογίας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ.

Ο γείτονάς μας στον Ν.Βουτζά Ευάγγελος Μαυρουδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Οι γονείς του είναι πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Από φοιτητής εργάζεται αθόρυβα στο χώρο του πνεύματος και της τέχνης. Είναι γιατρός παθολόγος και δημοτικός σύμβουλος.  

Πηγή: www.kedros.gr

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

για φέτος το καλοκαίρι, η βιβλιοθήκη σας προτείνει...

...δυο αξιόλογες συγγραφείς που γνωρίσαμε και από κοντά στις παρουσιάσεις των βιβλίων τους στη Βιβλιοθήκη, η Σώτη Τριανταφύλλου και η Αθηνά Κακούρη, δημοσίευσαν πρόσφατα τις πρωτότυπες αυτοβιογραφίες τους στη σειρά "η κουζίνα του συγγραφέα" των εκδόσεων Πατάκης.


Ο υπολογισμός ογδόντα χρόνων ζωής ενός συγγραφέα θα μπορούσε άνετα να γεμίσει δυο και τρεις χιλιάδες σελίδες, Όλα αυτά δε –όλα όσα έζησε, διάβασε, ένιωσε, σκέφτηκε, φαντάστηκε– έχουν συνάφεια με το έργο του. Αυτά είναι το κελάρι της κουζίνας του. Αλλά, όπως σ’ ένα μυθιστόρημα πρέπει να διαλέξεις ποια γεγονότα θα αποδώσουν καλύτερα την ιστορία που θέλεις να πεις, έτσι και στο Με τα χέρια σταυρωμένα η Αθηνά Κακούρη, επιλέγοντας, μιλά με σύντομα και ζουμερά κεφάλαια για εκείνα που θεωρεί ότι κυρίως την έκαναν να γράψει όσα γράφει και όπως τα γράφει, με την ελπίδα πως θα κάνει «μέσα από το ακύμαντο και αχανές πέλαγος του παγωμένου παρελθόντος χρόνου, κάτι να σαλέψει και ν’ ανασάνει. Ναύτη, καλέ ναύτη, ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;» 


 

 Το βιβλίο Ο χρόνος πάλι είναι ένα παιχνίδι αυτοβιογραφίας: η συγγραφέας περιηγείται στη ζωή της· η μυθοπλασία συγχέεται με την πραγματικότητα, όσα συνέβησαν συγχέονται με όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, με όσα θα ήταν ωραίο να συμβούν· «αν είχα μια δεύτερη ευκαιρία, μια δεύτερη ζωή, θα γινόμουν…».

Το βιβλίο αυτό –τα απομνημονεύματα ενός ανθρώπου που έζησε «έναν αστερισμό από γεγονότα»– είναι άλλοτε κοινωνική ιστορία, άλλοτε λογοτεχνική κριτική, άλλοτε ταξιδιωτική πεζογραφία· η καταγραφή μιας προσωπικής φιλοσοφίας για την ύπαρξη και για το γράψιμο, για τη ζωή στη μεγαλούπολη, για την αποτυχία του έρωτα, για τον Σαίξπηρ, για το δίκιο του Κερένσκυ έναντι των μπολσεβίκων, για τους αγώνες της Φόρμουλα 1 και για τις τηγανητές πατάτες. Στις σελίδες του Ο χρόνος πάλι –που μπορούν να διαβαστούν σε τυχαία σειρά– οι στιγμές ξεδιπλώνονται σαν χάρτης· τα λογοτεχνικά τοπία είναι τοπία της ψυχής. Στα περιθώρια σημειώνονται παρατηρήσεις και ερωτήματα για την ποίηση, την πολιτική, τη φιλία, την αγάπη, την απώλεια· για την αρρώστια και τον θάνατο· για το πώς μπορείς να μεταμορφώσεις την απελπισία στην πιο ακλόνητη ελπίδα. Ανάμεσα σε όσα έφερε το πέρασμα του χρόνου –του χρόνου που σε βλάπτει «μόνο αν είσαι τυρί…»– είναι μια υπέροχη παιδική ηλικία, μια νεότητα που παρατράβηξε, μια εξέγερση που δεν τελείωσε ποτέ.

Το Ο χρόνος πάλι αποτελεί μια επινοημένη βιογραφία· προπάντων, είναι ένα έργο τιμής στα βιβλία, για το πώς η ανάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή σου.

«Καμιά φορά, το πρώτο πρόσωπο, η φωνή του αφηγητή, η φαινομενικά άδολη κι αθώα, είναι παραπλανητική? κόλπο, ξεγέλασμα. Ο συγγραφέας παίζει το παιχνίδι της βιογραφίας χρησιμοποιώντας ένα σωρό απεικάσματα...»

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, έζησε τις ζωές που εξιστορεί σ’ αυτό το βιβλίο.

Πηγή: www.patakis.gr

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Απολογισμός Εξωραϊστικού Συλλόγου (Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010)


Απολογισμός Εξωραϊστικού Συλλόγου (Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010).

Φυτεύσεις
  • Αγορά και φύτευση δέντρων στο πάρκο απέναντι από την πλατεία στην 1η είσοδο, αγορά και τοποθέτηση ποτιστικών σωλήνων, λίπανση των φυτών (Σ. Ρώσση, Ζ. Σπυροπούλου, Ασ. Ζαϊμης, Αλ. Πιπιλιάγκα, Αντ. Μεγρέμης, Κ. Στράμπι).
  • Αγορά και φύτευση δέντρων στο προαύλιο χώρο του σχολείου, τοποθέτηση ποτιστικών σωλήνων, λίπανση των φυτών (Σ. Ρώσση, Ζ. Σπυροπούλου, Ασ. Ζαϊμης, Κ. Στράμπι). Τοποθέτηση μεταλλικών στηριγμάτων σε δέντρα (Ασ. Ζαϊμης, Α. Κυλικάς, Σπ. Μπέλκας, Σ. Ρώσση).
  • Φύτευση μεγάλων δέντρων σε κήπους και κοινόχρηστους χώρους σε συνεργασία με την Plant-a-tree ( Αθ. Μπαλοπούλου, Στ. Ρώσση).
  • Δενδροφύτευση στο αδιέξοδο της οδού Ηλιάδος με το κεντρικό ρέμα (Κ. Στράμπι, Στ. Ρώσση, κάτοικοι), Πότισμα μαζί με τους εθελοντές πυροσβέστες.
  • Φύτευση δέντρων και θάμνων στην 3η είσοδο από τον Δήμο Νέας Μάκρης κατόπιν αιτήματος του συλλόγου. Πότισμα μαζί με τους εθελοντές πυροσβέστες ( Σ. Ρώσση, Γ. Δαμιανόγλου, Κ. Δαμιανόγλου),τοποθέτηση ποτιστικού από το Δήμο Ν. Μάκρης, επανατοποθέτηση χάρτη Ν. Βουτζά( Μ. Σπηλιοπούλου).
  • Δωρεά και φύτευση δέντρων και φυτών για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της 3ης εισόδου από τον κο Ι. Κουρνιώτη, Διάνοιξη λάκκων (Σ. Ρώσση, Ζ. Σπυροπούλου).
  • Αίτημα στον Δήμο Νέας Μάκρης την αγορά 5 κουκουναριών και 5 ελαιόδεντρων καθώς και 1 φορτηγού κηπευτικού χώματος για τον αθλητικό κοινόχρηστό χώρο, στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης με την οδό Νυμφών, στο χώρο του πρώην πυροσταθμού. Συνεργασία σε εξέλιξη με την ΜΚΟ "Ανοιχτή Αγκαλιά" για τη δεντροφύτευση του συγκεκριμένου χώρου( Στ. Ρώσση, Β.Δίπλα, Ν. Γιαννής).
  • Αίτημα στον Δήμο Ραφήνας για φύτευση δέντρων στις θέσεις που λείπουν στη νησίδα της Χρυσοστόμου Σμύρνης και στα δύο απέναντι πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά της νησίδας.
  • Συμμετοχή στην αναδάσωση μεταξύ Ν. Βουτζά και Καλλιτεχνούπολης( Μ. Μήλα, Α. Ζαίμης, Αθ. Μπαλοπούλου, Α. Πιπιλιάγκα, Σ.Ρώσση, παιδιά).
  • Συμμετοχή σε 2 αναδασώσεις της Πεντέλης υπό την αιγίδα του ΣΚΑΙ  και του ΣΠΑΠ (Μ.Μήλα, Α. Κυλικάς, Α. Ζαίμης,Κ. Στράμπι).
Οδοποιία
  • Απομάκρυνση τσιμεντένιων όγκων στη συμβολή των οδών Αγ. Ιωάννου και Αλεξάνδρου (Β. Δίπλα).
  • Αίτημα για απομάκρυνση πεσμένων στύλων ΔΕΗ από τους δρόμους (Β. Δίπλα).
  • Αντικαταστάθηκαν από την Νομαρχία τα  δυο σπασμένα φρεάτια στη 2η και 3η είσοδο κατόπιν αιτήματος του συλλόγου (Β. Δίπλα).
  • Αντικατάσταση και τοποθέτηση πινακίδων- οδοδεικτών στους δρόμους με τη βοήθεια του Δήμου Νέας Μάκρης. Αντίστοιχο αίτημα στον Δήμο Ραφήνας (Β. Δίπλα).
  • Καθαρισμός από τα χόρτα στο πεζοδρόμιο και το οδόστρωμα στην οδό Αγ. Ιωάννου, καθώς επίσης  της συμβολής της με την οδό Αμαρυλλίδος(Β. Δίπλα).
  • Αίτημα στον Δήμο Νέας Μάκρης διαμόρφωσης χώρου στάθμευσης, κατασκευής πεζοδρομίου, ρείθρων, κράσπεδων μπροστά από το σχολείο επί της Χρ. Σμύρνης και ασφαλτόστρωση των γύρω δρόμων. Πρέπει ωστόσο να πούμε πως το τελικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποίησε, καθώς υλοποιήθηκε μόνο η ασφαλτόστρωση.
  • Τοποθέτηση καθρεφτών σε επικίνδυνες διασταυρώσεις (Β. Δίπλα).
  • Καταγραφή και επιδιόρθωση χαλασμένου οδοστρώματος (λακκούβες) προς τους δύο Δήμους σε μηνιαία βάση(Β. Δίπλα).
  • Αίτημα στον Δήμο Ραφήνας τοποθέτησης φωτισμού στο πλαϊνό δρόμο του αθλητικού κέντρου στην 1η είσοδο (Στ.Ρώσση).
  • Αίτημα στον Δήμο Νέας Μάκρης για τη  κατασκευή κατεστραμμένων κρασπέδων σε δύο σημεία της οδού Αγ. Ιωάννου στο άνω τμήμα της, πλησίον της εκκλησίας και διάνοιξη του  δρόμου στο τμήμα μετά την εκκλησία μέχρι την Χρ. Σμύρνης( Στ. Ρώσση, Β. Δίπλα).
  • Αίτημα στους δύο Δήμους για το γεφυράκι επί της οδού Ροδοδάφνης στη συμβολή με τη Χρ. Σμύρνης - κατασκευή, διαπλάτυνση του δρόμου, ασφάλεια.
  • Αίτημα για προσθήκη πινακίδων ορίου ταχύτητας, διάβασης πεζών, μαθητών, στάση σχολικού λεωφορείου κτλ. για την καλύτερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων, την ασφάλεια των πεζών και τον περιορισμό της ταχύτητας που αναπτύσσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα από τη λ. Μαραθώνος έως το 2ο Γυμνάσιο.
  • Τοποθέτηση πινακίδων επί της Λ. Μαραθώνος με τις ενδείξεις των τριών εισόδων.
  • Ξήλωμα 45 παράνομων σιδερένιων διαφημιστικών πινακίδων μέσα από τον οικισμό (Β. Δίπλα) και 15 από τα πεζοδρόμια της Λ. Μαραθώνος με τη συμβολή του Δήμου Ν. Μάκρης (Στ. Ρώσση)
  • Απομάκρυνση αυθαίρετου σιδερένιου stand  στην 2η είσοδο (Β. Δίπλα, Α. Μεγρέμης).
Πολεοδομικά θέματα
  • Καταγραφή των κοινόχρηστων χώρων, αίτημα στον Δήμο για άμεση τοπογράφηση τους οριοθέτηση και προστασία , τοποθέτηση πινακίδων με τη βοήθεια συνεργείου του Δήμου Νέας Μάκρης με την αναγραφή: κοινόχρηστος χώρος Δήμου Ν. Μάκρης- οικισμός Νέου Βουτζά (Σ. Ρώσση, Β. Δίπλα, Μ. Μήλα).
  • Αίτημα επίλυσης και οριοθέτησης των παραρεμμάτιων ΟΤ στους δύο Δημάρχους και στο Νομάρχη.
  • Αίτημα επίλυσης του θέματος με τις ρυμοτομικές γραμμές στο ΟΤ 69.
  • Αίτημα διαμόρφωσης και αποκατάστασης των ανωνύμων οδών και του μεταξύ αυτών κοινοχρήστου χώρου μεταξύ των ΟΤ66 και ΟΤ63Β.
  • Αίτημα επίλυσης του διεκδικούμενου κοινόχρηστου χώρου επί της οδού Αττάλου.
  • Γνωμοδότηση περί της διαμόρφωσης του κοινοχρήστου χώρου στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Θέτιδος.
  • Παράσταση σε δικαστήρια για τη κοπή δέντρων μάντρας οικοδομικών υλικών σε δασική περιοχή επί της λεωφ. Μαραθώνος.
  • Επίσκεψη σε πολεοδομία, νομαρχία, τεχνικές υπηρεσίες, νεοαναγειρόμενες οικοδομές, για διαφορά θέματα που έχουν να κάνουν με το πράσινο, τους όρους δόμησης, τα διαγράμματα εφαρμογής (Μ. Μήλα, Ο.Αλεξοπούλου, Αν. Μεγρέμης).
  • Αίτημα απαλλοτρίωσης, μελέτης ανάπλασης και κατασκευής 2ης εισόδου από τη συμβολή της οδού Ισμήνης με τη Λεωφ. Μαραθώνος μέχρι την οδό Χρ. Σμύρνης (Σ.Ρώσση).
Διάφορα θέματα
  • Προσπάθεια επίλυσης οφειλής στο ΙΚΑ από τη κατασκευή του πυροσταθμού το 1999 (Ν. Χριστοδούλου, Ζ. Σπυροπούλου).
  • Εκτύπωση t-shirt και λογότυπου συλλόγου (Στ. Βρετζάκη, Ο.Αλεξοπούλου, Ι. Κάροου).
  • Αίτημα για μόνιμη επίλυση του θέματος με τη μη αποδοχή εγγραφής παιδιών στο Γυμνάσιο Ν. Βουτζά από το τμήμα του Ν. Βουτζά Ραφήνας.
  • Αίτημα στους δύο Δήμους για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Νομαρχία Ανατ. Αττικής για τον έλεγχο της κοπής των δέντρων κατά την έναρξη εργασιών για την ανέγερση οικοδομής (Μ. Μήλα).
  • Ενημέρωση των δήμων για επισκευές δικτύου ύδρευσης.
  • Αποκατάσταση του φωτισμού Χρυσοστόμου Σμύρνης+ Πλατείας μετά από βροχές (Αθ. Μπαλοπούλου).
  • Αίτημα στον Δήμο Ραφήνας για τη διαμόρφωση ποδοσφαιρικού γηπέδου Αθλητικού Κέντρου.
  • Μηδενισμός του λογαριασμού του νερού για το πότισμα στο κοινόχρηστος χώρος επί της οδού Ανδρούτσου-έναντι πλατείας από τον Δήμο Ραφήνας  και αλλαγή του ρολογιού στο όνομα του Δήμου (Β. Δίπλα).
Καθαρισμοί- εξυγιάνσεις πρασίνου- πυρασφάλεια
  • Ημέρα καθαριότητας γύρω από τους κάδους (Δ.Σ. και κάτοικοι)
  • Συμμετοχή στο καθαρισμό του πευκοδάσους του Σχοινιά υπό της αιγίδα του Υπ. Περιβάλλοντος (Σ. Ρώσση, Μ.Μήλα, Ν. Γιαννής, Π. Μπαλοπούλου, Κ. Στράμπι,Α. Κυλικάς, παιδιά)
  • Καθαρισμός κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου και Τύχης, οικονομική ενίσχυση από κατοίκους της 3ης εισόδου ( Ο.Αλεξοπούλου, Α.Μεγρέμης, Β. Δίπλα, Ζ. Σπυροπούλου, Σ. Ρώσση).
  • Καθαρισμός κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Αγ. Ιωάννου, Αλκιβιάδου, Αλεξάνδρου (Σ. Ρώσση).
  • Συστηματική καταγραφή και επίβλεψη της αποκομιδής χόρτων, φυτικής ύλης, μπαζών και σκουπιδιών από τους δρόμους του οικισμού μας (Β. Δίπλα, Σ. Ρώσση, Μ. Σπηλιοπούλου).
  • Επίβλεψη συνεργείου για το καθαρισμού οικοπέδων κατά μήκος της Χρ. Σμύρνης στη 2η είσοδο από ξερά κλαδιά, πεσμένα δέντρα και σκουπίδια με την οικονομική στήριξη κατοίκων της γειτονιάς.
  • Αίτημα στους δύο Δήμους για αύξηση του αριθμού των μπλε κάδων ανακύκλωσης και των δρομολόγιων αποκομιδής.
  • Αίτημα στους 2  Δήμους και στη Νομαρχία για την εξυγίανση και την αποκομιδή σπασμένων δέντρων του ρέματος κατά μήκος της οδού Ευκαλύπτων.
  • Αίτημα στους δύο Δήμους για εντατικοποίηση καθαριότητας- κυρίως αποκομιδής ξερών κλαδιών και χόρτων και πέριξ των κάδων.
  • Αίτημα στους 2 Δήμους για καθαρισμούς οικοπέδων από ξερά χόρτα και κλαδιά και εύρεση των ιδιοκτητών, επιβολή προστίμων.
  • Αίτημα στους 2 Δήμους για σκούπισμα των δρόμων με μηχάνημα.
  • Αίτημα και καταγραφή στους 2 Δήμους για την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων αυτοκίνητα (Β. Δίπλα).
  • Αίτημα στους 2 Δήμους για τοποθέτηση νέων και έλεγχο των παλαιών πυροσβεστικών κρουνών.
  • Ημερίδα καθαριότητας στον Δήμο Νέας Μάκρης (Ο. Αλεξοπούλου, Αθ. Μπαλοπούλου, Μ. Μήλα).
  • Αίτημα για επισκευή πυροφυλακείου στον ΣΠΑΠ (Λ. Κωνσταντίνου).
Εκδηλώσεις- Επικοινωνία
  • Σχέδιο Καλλικράτης για ένταξη του οικισμού σε ένα δήμο γράμματα, συνάντηση συλλόγων της περιοχής στο ξενοδοχείο Mati (Μ. Μήλα, Ν. Γιαννής, Ο. Αλεξοπούλου, Α. Μπαλοπούλου, Σ. Ρώσση).
  • Εκδήλωση για τη βράβευση των πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων  στο ξενοδοχείο Μάτι  (Σ. Ρώσση, Λ. Κώνσταντινού, Ζ. Σπυροπούλου, χορηγία δώρων από τη Λ. Κραμποβίτη).
  • Χριστουγεννιάτικο bazaar σε συνεργασία με το Σύλλογο του Ματιού (Ζ. Σπυροπούλου). Συμμετοχή στην κατασκευή γλυκισμάτων(Ζ. Σπυροπούλου, Μ. Μήλα, Α. Μεγρέμης, Α. Μπαλοπούλου, Στ. Βρετζάκη, Ρ. Ρήγα, Β. Δίπλα, παιδιά του οικισμού).
  • Γιορτή και κοπή πατροπαράδοτης Βασιλόπιττας μαζί με τον αθλητικό σύλλογο (Αθ. Μπαλοπούλου, Σ. Βρετζάκη).
  • Σχεδιασμός/υποδομή/συντήρηση μπλογκ συλλόγου, http://syllogosneouvoutza.blogspot.com (Αθ. Μπαλοπούλου).
  • Δημιουργία γκρουπ στο facebook (Αθ.  Μπαλοπούλου). http://www.facebook.com/inbox/?drop&ref=mb#/group.php?gid=255963696995
  • Συστηματική φωτογράφηση του Βουτζά και των δράσεών μας (Αθ. Μπαλοπούλου).
  • Ηλεκτρονική επικοινωνία με τον τοπικό Τύπο για τη δημοσίευση των καταχωρήσεών μας και παρακολούθηση εντύπων (Αθ. Μπαλοπούλου).
Συναντήσεις
  • Συνάντηση με τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής.
  • Συνάντηση στο δημαρχείο με το Δήμαρχο Νέας Μάκρης κο Ι. Λουίζο και επιτόπια επίσκεψη σε διάφορα προβληματικά σημεία του οικισμού.
  • Συνάντηση με το Δήμαρχο Ραφήνας κο Α. Κεχαγιόγλου.
  • Επιτόπια επίσκεψη του αντιδημάρχου Ραφήνας κου Δ. Φαφούτη σε διάφορα προβληματικά σημεία του οικισμού.
  • Συναντήσεις Δ.Σ. με σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών.
  • Συνάντηση με συλλόγους της περιοχής για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΣΠΑΠ (Λ.Κωνσταντίνου).

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Καλλικράτης ώρα μηδέν... Στον Νέο Βουτζά τί ώρα είναι;

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης, στην περιοχή μας προτείνεται η σύσταση  δύο Δήμων, του Δήμου Μαραθώνος και του Δήμου Ραφήνας. Ο Νέος Βουτζας θα είναι και πάλι χωρισμένος στα δύο.  

Συμφωνείτε; Πείτε μας τη γνώμη σας! 

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο ή στείλτε μας μήνυμα (ή/και ημέηλ)!

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά