Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

δραστήρια βιβλιοθήκη και για μικρούς!

Το βιβλιοπωλείο βιβλιοθήκη και οι εκδόσεις Μεταίχμιιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου

ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ
ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ

το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010
στις 6.30 το απόγευμα
στο βιβλιοπωλείο βιβλιοθήκη
(26ο χλμ Λ.Μαραθώνος, Ν. Βουτζάς Αττικής).

Ελάτε να παρακολουθήσουμε τον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου: μελομακάρονα και κουραμπιέδες να τρώνε τα μουστάκια τοπυς στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια.


Ο συγγραφέας Κυριάκος Χαρίτος και ο εμψυχωτής Χρήστος Χριστόπουλος σας περιμένουν για να βοηθήσετε στη συμφιλίωσή τους!!!
Να είστε όλοι εκεί!!!!

Για παιδιά 4+ ετών.
Είσοδος ελεύθερη.




Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Δραστήρια βιβλιοθήκη για μεγάλους...

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 8:30μμ το βιβλιοπωλείο βιβλιοθήκη σας προσκαλεί σε εκδήλωση όπου η συγγραφέας Ευγενία Φακίνου θα μιλήσει για το σύνολο του έργου της και θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο "Οδυσσέας και Μπλούζ" .
Θα προλογίσει και θα συνομιλήσει μαζί της ο συγγραφέας Ευάγγελος Μαυρουδής.
Ο Οδυσσέας, εκκεντρικός συγγραφέας που ζει απομονωμένος σε μια ορεινή κοινότητα.
Η Μπλουζ, επιμελήτρια κειμένων και σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ με κοινωνικά θέματα.
Το Τρένο των νεφών, ένα βιβλίο που περιμένει το τέλος του. 
Το Κόκκινο Σπίτι του συγγραφέα. Έχει την Αίθουσα του Χρόνου, της Χαμένης Αθωότητας, της Θάλασσας και των Αυτόχειρων Συγγραφέων. 
Το Χωριό, που μισεί τον Οδυσσέα και την Μπλουζ, τους θεωρεί υπαίτιους κάθε συμφοράς και εκπροσώπους του Κακού. 
Ένας φόνος, μια αλεπού και δυο σκυλιά δηλητηριασμένα και κρεμασμένα στα κάγκελα του Κόκκινου Σπιτιού, μια πυρκαγιά. 
Ένα βιβλίο για τον έρωτα, το θάνατο, τη μοναξιά και το φόβο για τους Διαφορετικούς. Ένα ψυχολογικό θρίλερ, μια ασυνήθιστη ιστορία σχέσεων.
[πηγή: εκδόσεις Καστανιώτης www.kastaniotis.gr]
Ακούστε τη συγγραφέα να μιλά για το βιβλίο εδώ.

Για την εκδήλωση: http://www.facebook.com/event.php?eid=172192226132546
Για το βιβλιοπωλείο: http://www.facebook.com/event.php?eid=172192226132546#!/profile.php?id=100000927823295

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Έκθεση φωτογραφίας

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας, 
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας

"Ι'm a man"

την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18:00-21:00
στο Δημαρχείο του Δήμου Ραφήνας

26 Φωτογραφίες λειτουργούν ως φωτογραφικό ρεπορτάζ που επιχειρει να καταγράψει στο συνολό της, την αθέατη λεπτομέρεια της ζωής ολων των ανθρώπων
που ζουν και αλληλοεπιδρούν μέσα στο χώρο του σχολείου
αναδεικνύοντας την προσπάθεια του παιδιού  να μαθαίνει 

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσο του εκπαιδευτικού προγράμματος των 
Special Olympics Αθήνα 2011 και 
Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.


Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων

Από το μπλογκ http://rafinastage.blogspot.com ανασύραμε σήμερα αυτές τις χρήσιμες συμβουλες:

Η απόθεση χρησιμοποιημένων λιπών και ελαίων μαζί με τα οικιακά σκουπίδια δημιουργεί πολύ μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Έχει εκτιμηθεί ότι ένα λίτρο χρησιμοποιημένου λαδιού τηγανίσματος μολύνει ένα εκατομύριο λίτρα νερού.

Επίσης, τα χρησιμοποιημένα λίπη και έλαια περιέχουν trans λιπαρά οξέα τα οποία εισρέουν στον υδροφόρο ορίζοντα και μέσω της διατροφικής αλυσίδας μολύνουν την χλωρίδα και την πανίδα. Τα χρησιμοποιημένα βρώσιμα λίπη και έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή βιο-καυσίμων.

Τι μπορείς να κάνεις:

1. Να αρχίσεις να μαζεύεις το χρησιμοποιημένο λάδι του νοικοκυριού σου σε πλαστικά δοχεία, να εντοπίσεις τρέχοντα σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων ελαίων και να πηγαίνεις να αδειάζεις εκεί το χρησιμοποιημένο λάδι σου. Το λάδι θα πρέπει να μην περιέχει νερό, σωματίδια ούτε να είναι αναμειγμένο με λάδι αυτοκινήτων.

2. Να μιλήσεις με ιδιοκτήτες εστιατορίων που γνωρίζεις και να τους ενημερώσεις για την επικινδυνότητα της απόρριψης χρησιμοποιημένων ελαίων στο περιβάλλον και την αναγκαιότητα ανακύκλωσής τους, με στόχο να έρθουν σε επαφή με τον δήμο και να προμηθευθούν τον ειδικό κάδο όπου θα συλλέγουν τα χρησιμοποιημένα έλαια. Έτσι θα ωφεληθούν και οι γείτονες, γιατί θα μπορούν να πηγαίνουν και τα δικά τους λάδια στον κάδο του εστιατορίου.

3. Να μιλήσεις με τον διευθυντή του Σούπερ Μάρκετ από το οποίο ψωνίζεις τακτικά και να απαιτήσεις να έρθει σε επαφή με τον δήμο ώστε να φέρει κάδο συλλογής χρησιμοποιημένων ελαίων.


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Βιωματικά παιχνίδια το Σάββατο για τα παιδιά!

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στις 6:30μμ, οι μικροί μας φίλοι από 7 εώς 11 ετών είναι καλεσμένοι του Βιβλιοπωλείου "Βιβλιοθήκη" και της Βίκυς Μιχελή, Ψυχολόγου, προκειμένου να περάσουν όλοι μαζί ένα δημιουργικό απόγευμα με παιχνίδι. Η εκδήλωση αφορά στην εκμάθηση των συναισθημάτων μας και των βασικών αρχών της ζωής διαβάζοντας αποσπάσματα από το Μικρό Πρίγκιπα και παίζοντας βιωματικά παιχνίδια που στόχο έχουν την κατανόηση του εαυτού μας αλλά και της ομάδας. Μαζί με τη Βίκυ Μιχελή, το βιωματικό μέρος θα αναλάβει η Εργοθεραπεύτρια Φανή Καζάζη.
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 12                                       
Ηλικίες: 7-11
Το πρόγραμμα είναι μια προσφορά του βιβλιοπωλείου και δεν έχει κόστος.
Αυτή τη φορά δεν παρουσιάζεται κάποιο βιβλίο, απλώς θα απασχολήσουμε τα παιδιά με βιωματικά παιχνίδια.
Θα ήταν καλό να κάνετε  τηλεφωνική κράτηση γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010



Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις 8:30μμ ο Ευάγγελος Μαυρουδής θα παρουσιάσει το δεύτερο μέρος της τριλογίας "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ" με τίτλο 
 
Itihat ve Terakki
Ένωση και Πρόοδος

Θα προλογίσει η συγγραφέας Λεία Βιτάλη και ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης.


Η πολιτική έκφραση του κινήματος των Νεότουρκων, που σήμανε το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Σε μια Τουρκία άγνωστη, συναρπαστική, που η αλήθεια της καθηλώνει. Μια κόκκινη κλωστή –το μοναδικό εύρημα ενός ανεξιχνίαστου φόνου- συνδέει Τούρκους και Έλληνες σε μια διαδρομή με αναπάντητα ερωτηματικά και μοιραίες αποκαλύψεις. Πού οφείλεται η ομοιότητα στα χαρακτηριστικά του Τούρκου καραγκιοζοπαίχτη Ικίζ Μενεξελή και του Έλληνα δημοσιογράφου Πάρη Πηλείδη; Η αναζήτηση της αλήθειας ξεκινά από τη σύγχρονη Σμύρνη και φτάνει στα χρόνια που οδήγησαν στους Βαλκανικούς πολέμους, στους ηρωισμούς και στις γενοκτονίες. Τούρκοι, Αρμένιοι και Έλληνες θα διεκδικήσουν εκείνο που πιστεύουν ότι τους ανήκει. Μια συναρπαστική διαδρομή από το Παρίσι στην Τρίπολη της Λιβύης, από τον Πειραιά στο Ερζερούμ, από την Κωνσταντινούπολη στην επαναστατημένη Θεσσαλονίκη. Ερωτικές περιπέτειες, ίντριγκες, συνωμοσίες που πνίγονται στο αίμα. Ιστορικές προσωπικότητες ζωντανεύουν με τα πάθη και τις αγωνίες τους: ο Μουσταφά Κεμάλ, ο σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ, ο φιλελεύθερος πρίγκιπας Σαμπαχεντίν, ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, αλλά και η ιέρεια του χορού Ισιδώρα Ντάνκαν.
Η οδύσσεια δύο οικογενειών. Φως στην ψυχή δύο λαών. Μια μυθιστορηματική εποποιία, το δεύτερο μέρος της τριλογίας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ. 
[Πηγή: www.kedros.gr]

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά