Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

15 σημειώματα για το Νέο Βουτζά

 
Σήμερα Παρασκεύή 16 Δεκεμβρίου στις 8:00μμ στο χώρο του βιβλιοπωλείου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Βασίλη Μπότουλα. 
Πρόκειται για μια σειρά έργων με τίτλο "15 σημειώματα για το Νέο Βουτζά" 
Όπως λέει ο ίδιος:
"Τα "15 σημειώματα για τον Νέο Βουτζά" είναι μια προσωπική ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τον τόπο που μένω και τόσο λατρεύω, μια μικρή ανταπόδοση στην ομορφιά που μου προσφέρει. Είναι εικόνες, αντικείμενα και καταστάσεις που μπορεί κανείς να συναντήσει στην περιοχή και που λίγο πολύ απαρτίζουν την καθημερινότητά της."
 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Βάλαμε τα σκουπίδια στη θέση τους! ...στην γ' είσοδο, για αρχή!!!!


Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 το πρωί,  κάτοικοι του οικισμού μας και φίλοι από τον οικισμό του του Προβάλινθου στην Γ' είσοδο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με στόχο "να βάλουμε τα σκουπίδια στη θέση τους"! 

Με τη συμπαράσταση του Δήμου Μαραθώνα που προσέφερε γάντια και σακoύλες, παλαιοί γείτονες, όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων, με κοινό χαρακτηριστικό και ζητούμενο την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία, συνεργάστηκαν φιλικά και απ' τις 9 έως τις 12 περίπου

     καθαρίσαμε και περιποιηθήκαμε το κηπάριο της γ' εισόδου,

  συλλέξαμε και απομακρύναμε όλα τα σκουπίδια κατά μήκος της οδού Ρήγα Φεραίου, σύνολο 44 μεγάλες σακούλες με μπάζα, σκουπίδια, είδη υγιεινής (!), υλικά οικοδομής, γυαλιά κοκ,

-   απομακρύναμε τους πράσινους κάδους, 
  
     τοποθετήσαμε σε ειδικό χώρο που περιφράχθηκε με δαπάνη του Συλλόγου τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης,
  
    φυτέψαμε πικροδάφνες γύρω και πίσω απ' τον χώρο των κάδων,

     τοποθετήσαμε πινακίδα για να υπενθυμίζει ότι ο χώρος χρησιμοποιείται μόνον για τα ανακυκλώσιμα υλικά μέσα στους κάδους

    διανείμαμε στους διερχόμενους κατοίκους και επισκέπτες ενημερωτικό έντυπο για τη διάθεση υλικών που δεν περιλαμβάνονται στα ανακυκλώσιμα των μπλε κάδων.

Κι επειδή μας άνοιξε η όρεξη και οι ανάγκες του οικισμού μας για καθαριότητα και τάξη είναι πολλές, προγραμματίζουμε κι άλλες  παρόμοιες δράσεις περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος πολύ σύντομα. Μπορείτε να μας υποδείξετε σημεία και χώρους που πρέπει να προσέξουμε και να έλθετε μαζί μας στις επόμενες εξορμήσεις μας!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά από 4 έως...84 ετών (κι όχι τόοοοσο αυστηρά!)

Μια γιορτή για τα παιδιά όπου είμαστε οοόλοι καλεσμένοι!

Μια γιορτή του Εξωραϊστικού και του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά.
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 από τις 4μμ έως τις 9μμ θα είμαστε στον φιλόξενο χώρο του Αθλητικού Συλλόγου, Χρ Σμύρνης 1 στον Ν. Βουτζά, και θα σας περιμένουμε για να σας κεράσουμε και να περάσουμε μαζί ένα ζεστό απόγευμα με χριστουγεννιάτικη μουσική, κουβεντούλα, χαλάρωση και φιλικά χαμόγελα.
Τα παιδιά θα  φτιάξουν από τις 4μμ έως τις 6μμ χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τη βοήθεια της Σούζη Χαβιάρα και θα στολίσουν το δέντρο μας και τον χώρο.

 
Από τις 6μμ έως τις 8μμ θα ακούσουν από την Γεωργία Παπαδοπούλου την ιστορία του κεντητού ψωμιού σαν παραμύθι και θα φτιάξουν μαζί της το δικό τους κεντητό ψωμί!

Σας περιμένουμε!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ελάτε να βάλουμε τα σκουπίδια στη θέση τους!

Αγαπητοί φίλοι,
Όπως γνωρίζουμε όλοι η γ' είσοδος διαμορφώθηκε και φυτεύτηκε πρόσφατα αλλά το πρόβλημα του μεγάλου όγκου σκουπιδιών και άλλων υλικών στον χώρο γύρω από τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης εξακολουθεί να παραμένει έντονο.
Έτσι, οι κάτοικοι του Νέου Βουτζά και του Προβάλινθου, με την υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνα, έλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε ημέρα καθαρισμού της γ' εισόδου. Είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε την δική μας υπευθυνότητα, τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ μας και την εθελοντική προσφορά εργασίας για το κοινό καλό.
Γι' αυτό, βάλτε γάντια, πάρτε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και ελάτε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί στην γ' είσοδο με οικογένεια, μικρούς-μεγάλους, φίλους και γνωστούς. Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα.
Ελάτε να καθαρίσουμε! ελάτε να περιποιηθούμε την γ' είσοδο και να μάθουμε τί πετάμε και που.
Ελάτε να βάλουμε τα σκουπίδια στη θέση τους. Ελάτε να ξεκινήσουμε μαζί να δίνουμε στη ζωή μας την ποιότητα που θέλουμε! 
Σας περιμένουμε!

Οικονομικός απολογισμός Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2011

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά