Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Διακρίσεις στο σκάκι



Η ομάδα σκακιού του ΑΣΝΒ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» έλαβε μέρος στο Διασυλλογικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Β’ τοπικής κατηγορίας Αττικής 2010 και κατάκτησε την 5η θέση ανάμεσα σε 21 ομάδες.  

Οι παίκτες που πήραν μέρος είναι: Λώλος Χρήστος, Γιαννάς Βασίλειος, Κουσκουλής Νικόλαος, Ανδρομέδας Θεόδωρος, Μυλωνάς Σταύρος, Σταματόπουλος Κωνσταντίνος, Σακελλαρίδης Κωνσταντίνος, Καλαθάκης Γεώργιος, Ζαμπαράς Απόστολος, Μανωλής Δημοσθένης, Δημητριάδης Παναγιώτης και τα παιδιά Καπέλλας Νικηφόρος, Καπέλλας Αλέξανδρος και Ανδρομέδας Θεόδωρος.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν επίσης και τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας του Συλλόγου, Γιαννής Μάξιμος, Καπέλλας Αλέξανδρος και Καπέλλας Νικηφόρος που πήραν μέρος στο 1ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής 2010 και κατέκτησαν την 6η θέση ανάμεσα σε 14 ομάδες.

Στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής κατέκτησαν τη 16η θέση ανάμεσα σε 40 ομάδες Δημοτικών σχολείων απ’ όλο το λεκανοπέδιο.

Στο Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής ο Καπέλλας Νικηφόρος (Πέμπτη Δημοτικού) κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο.

Στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στη Χαλκιδική, 23 – 25 Απριλίου 2010, ο Καπέλλας Νικηφόρος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο και ο Καπέλλας Αλέξανδρος την 5η θέση στο 6ο Ανοικτό Ατομικό Κύπελλο.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Μαυρουδή "Η θάλασσά μας" στον Ιανό τη Δευτέρα 3/5/2010

Ο γείτονάς μας στον Ν.Βουτζά Ευάγγελος Μαυρουδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Οι γονείς του είναι πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Από φοιτητής εργάζεται αθόρυβα στο χώρο του πνεύματος και της τέχνης. Ζει στη Ραφήνα. Είναι γιατρός παθολόγος και δημοτικός σύμβουλος.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Σχινιάς: Καθαρίσαμε, καθαρίσαμε!

Στη φωτογραφία εικονίζονται μέλη του Συλλόγου μας, μικροί,μεγάλοι και μεγαλύτεροι, οι οποίοι αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της Κυριακής τους  25/4/2010 στη δράση που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καθαρισμό του Σχοινιά. Από αριστερά: Μαρία Μήλα, Στέλλα Ρώσση,  Νίκος Γιαννής, Ανδρέας Κυλικάς, Παναγιώτα Μπαλοπούλου, Ηλίας και Άγγελος Κυλικάς, Μάξιμος Γιαννής, Νίκη Κυλικά (προφίλ), Δαμιανός Γιαννής, και Πύρρος Αγγελάκης. Στη δράση συμμετείχαν πολλοί εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου. 
Επιμένουμε στις δράσεις καθαρισμού ελπίζοντας ότι έτσι, σύντομα, οι εθελοντές καθαριστές θα είναι περισσότεροι από τα σκουπίδια στα δάση, τις ακτές και τους δρόμους.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 
και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 
προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβίο της Κάθριν Λάσκι


την Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 
στις 6.30 το απόγευμα
στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
(26ο χλμ Λεωφ.Μαραθώνος, Ν. Βουτζάς Αττικής).

Έλα να μάθεις τα πάντα για τη ζωή, τις περιπέτειες και τη σπουδαία προσωπικότητα του Δαρβίνου, τις έρευνες και τις μελέτες του.

Η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και Υπεύθυνη Προγράμματος Κατάρτισης στο WWF Ελλάς, σε περιμένει για να ανακαλύψεις μαζί τις πώς είναι φτιαγμένος ο κόσμος και να συνειδητοποιήσεις το θαύμα της φύσης που οδήγησε τον Δαρβίνο στη διατύπωση της πιο διάσημης θεωρίας: της θεωρίας της εξέλιξης!

Να είσαι κι εσύ εκεί!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Εθελοντική δράση καθαρισμού του πευκοδάσους Σχινιά διοργανώνει το ΥΠΕΚΑ την Κυριακή, 25/4/2010,


Εκστρατεία καθαρισμού του πευκοδάσους του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, με τη συμμετοχή εθελοντών, διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την Κυριακή 25 Απριλίου, στο πλαίσιο του πιλοτικού, εθελοντικού του προγράμματος «Πράσινη Δράση – Καθαρά Δάση».

Το ΥΠΕΚΑ καλεί τους πολίτες να έρθουν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του πευκοδάσους του Σχινιά από τα σκουπίδια και τα ξερά κλαδιά. Ο περιοδικός καθαρισμός ξερών κλαδιών αποτελεί μια διαδικασία, η οποία βοηθά τη φυσική αναγέννηση του δάσους και μειώνει τον κίνδυνο της εξάπλωσης της φωτιάς.
Στο σχετικό πρόγραμμα συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα και το Δασαρχείο Καπανδριτίου, με φορέα υλοποίησης την εθελοντική οργάνωση Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας «Έλιξ». Ακόμη, έχει κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία με βασική υποστήριξη από τους δήμους Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, καθώς και εθελοντές από τους δήμους Αθηναίων και Πεντέλης. Επίσης, συμμετέχουν εκπρόσωποι, περίπου, 40 εθελοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με την προστασία του δάσους, της θάλασσας, αλλά και με περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα συγκεντρωθούν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά, στις 10 το πρωί. Για τη δωρεάν μετακίνησή τους θα υπάρχουν λεωφορεία με αφετηρία τους σταθμούς του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και του ΗΣΑΠ Κηφισιάς, από τις 9 έως τις 9:30 το πρωί. Για όσους επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους μεταφορικό μέσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τις ημέρες των δράσεων δεν θα επιτρέπεται η είσοδος οχημάτων και δικύκλων στο δάσος του Σχινιά και η στάθμευσή τους θα γίνεται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο.
Θα τους υποδεχθούν ειδικές ομάδες προκειμένου να τους κατευθύνουν, δίνοντάς τους δωρεάν εξοπλισμό, για να αναλάβουν δράση μαζεύοντας ξερά κλαδιά, πευκοβελόνες και απορρίμματα.
Παράλληλα, με την εθελοντική εργασία θα πραγματοποιηθεί, από εθελοντικές οργανώσεις, ενημέρωση του κοινού για θέματα όπως η σημασία της βιοποικιλότητας και του μεσογειακού περιβάλλοντος, ο τρόπος με τον οποίο οφείλουμε να προστατεύουμε και να φροντίζουμε το δάσος, όπως και επιδείξεις θρυμματισμού κλαδιών και οικιακής κομποστοποίησης. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα ναυαγοσωστικής στην παραλία.
Ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων, τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Απριλίου για την εκπαιδευτική κοινότητα. Θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία της περιοχής του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης, 17 συνολικά, με περίπου 700 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά, με τη βοήθεια ειδικών από 14 εθελοντικές οργανώσεις, θα λάβουν μέρος σε εργαστήρια, παιχνίδια, κατασκευές και παρουσιάσεις για τη βιοποικιλότητα, τη δασοπροστασία και την ανακύκλωση.
Το πιλοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ «Πράσινη δράση – Καθαρά δάση» θα συνεχιστεί, με τη διοργάνωση ανάλογων προγραμμάτων στη Σκόπελο, από τις 7 έως τις 10 Μαΐου.
[Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής]

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος στο περιοδικό ΑΡΑΦΗΝ


ΑΡΑΦΗΝ: Στο 4ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης της Κοινοφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΚΕΑΠ) του Δήμου Ραφήνας (Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος), η Φωτεινή Αθανασιάδη παρουσιάζει τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Νέου Βουτζά (σελίδα 26). Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη την έκδοση εδώ

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Αγγελίες: πωλείται, ενοικιάζεται, ζητείται, προσφέρεται...

Στην καινούρια μας στήλη θα βρείτε αγγελίες για σπίτια, οικόπεδα, εργασία, προσφορά και ζήτηση στον Νέο Βουτζά. Στείλτε μας με ημέηλ το κείμενο και φωτογραφίες για την αγγελία σας με τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας και θα τη δημοσιεύσουμε.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ο Σάκης Ρουβάς μαζί μας στη δενδροφύτευση !



Ο Σάκης Ρουβάς δεν είναι μόνο διάσημος τραγουδιστής αλλά και μόνιμος κάτοικος του Νέου Βουτζά, με περιβαλλοντικές ανησυχίες. 

Ως ενεργός πολίτης, λοιπόν, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, και συμμετείχε με μεγάλη όρεξη και κέφι στη δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο Σύλλογος για το ρέμα της οδού Ιλιάδος στις 21 Φεβρουαρίου. 

Οι φωτογραφίες που βλέπετε εδώ δημοσιεύθηκαν στο πρώτο για την Ελλάδα τεύχος του περιοδικού People. 
Περισσότερες φωτογραφίες από τη δενδροφύτευση μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά