Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κοπή πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας



Ο Αθλητικός και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος» καλωσορίσουμε το 2011 με το πατροπαράδοτο έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας .
Εκ μέρους των Δ.Σ σας προσκαλούμε 
την Κυριακή 30.1.2011 και ώρα 11.00πμ
στο Αθλητικό κέντρο του Νέου Βουτζά στη Α' Εισοδο.
Θα προσφερθούν αναψυκτικά και ελαφρύ φαγητό 
και δώρα στα μικρά παιδιά!
Οι Βασιλόπιττες είναι προσφορά του φούρνου μας 
«ΜΠΕΡΡΗΣ».

Συμμετοχή στην αναδάσωση
Και για να μην ξεχνιόμαστε, μετά το τέλος της γιορτής μέλη των συλλόγων μας θα αναχωρήσουν για την μεγάλη αναδάσωση της Πεντέλης που οργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος…Όποτε ελάτε κατάλληλα ντυμένοι με γαντάκια και άρβυλα και τσαπάκι.

Περισσότερες πληροφορίες για την αναδάσωση από το ΣΚΑΙ στο http://www.skai.gr/news/environment/article/160248/anadasoseis-gia-tin-ellada-pou-allazei-/
Η δράση στην Πεντέλη γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών.
Τόπος, η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Θα φυτευτούν 40.000 νέα φυτά. Μία μεγάλη δενδροφύτευση, η οποία απαιτεί την παρουσία όλων μας.
Ώρα συνάντησης: Στις 11.00 το πρωί.
Οι εθελοντές επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αστικό λεωφορείο 446, το οποίο ξεκινάει από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι και περνά μπροστά από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και πούλμαν της εταιρείας Maroulis Travel που θα περιμένουν έξω από το metro στην Δουκίσσης Πλακεντίας από τις 10.00 το πρωί, για να τους μεταφέρουν στο χώρο της δενδροφύτευσης.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το βιβλίο για τα βιβλία....στη Βιβλιοθήκη!

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 8:30μμ ο Πέτρος Τατσόπουλος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Οξύ με τίτλο "Το βιβλίο για τα βιβλία".
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό για την απόλαυση της ανάγνωσης και για τα βιβλία που του κράτησαν ξεχωριστή συντροφιά τα τελευταία επτά χρόνια.
 
Λίγους μήνες αφότου διαβάσουμε ένα βιβλίο, δεν θυμόμαστε σχεδόν τίποτε γύρω από αυτό – ίσως ούτε καν τον τίτλο. Εκείνο που θυμόμαστε για καιρό κατόπιν, είναι αν περάσαμε καλά διαβάζοντάς το. Στην ουσία, όποτε προτρέπουμε κάποιον να αγοράσει ένα βιβλίο που διαβάσαμε, υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι εμείς χαρήκαμε τη συντροφιά του, για όσο διάστημα κράτησε – και νιώσαμε μια μικρή απώλεια όταν η ανάγνωσή του ολοκληρώθηκε. Το απολαύσαμε.
Με μπούσουλα την απόλαυση, χωρίς προκρούστειες προκαταλήψεις, ο Πέτρος Τατσόπουλος κολυμπάει στο ανοιχτό πέλαγος της ανάγνωσης, ανάμεσα σε κάθε είδους βιβλία –βιβλία εύκολα και βιβλία δύσκολα, διασκεδαστικά και αποκαλυπτικά, εκφοβιστικά και ανακουφιστικά, δυσοίωνα και ευοίωνα– που του κράτησαν καλή παρέα την τελευταία επταετία. Η πλούσια εικονογράφηση του τόμου επικουρεί στην απότιση ενός φόρου τιμής στην ανάγνωση και στη δημιουργία ενός βιβλίου για τα βιβλία.
 
Πηγή Εκδόσεις Οξύ http://www.brainfood.gr/oxy.php?book=910 
 
Βιβλιοπωλείο Βιβλιοθήκη
Λεωφ. Μαραθώνος
Νέος Βουτζάς
τηλ. 22940-78007

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά