Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβολή του Συλλόγου μας στην πυροφύλαξη της ευρύτερης περιοχής

Είναι πια θεσμός η συμμέτοχη εθελοντών κατοίκων του Βουτζά στην προφύλαξη της περιοχής. Ένα έργο δύσκολο και απαιτητικό για το οποίο συντονιστήκαμε με την Πυροσβεστική , την Πολιτική Προστασία της Νέας Μάκρης και άλλους φορείς . 

Όπως είναι γνωστό , οι πιο επικίνδυνες ώρες της ημέρας είναι από 12.00 έως 18.00. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, κος Παπαδόπουλος,  επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι το Πυροφυλακιο στο βορινό άκρο του Βουτζά είναι το πιο κατάλληλο σημείο για παρατηρητήριο. Μας ζήτησε  πέραν των ξένων εθελοντών, που παρέχει ο Δήμος Μαραθώνα,  να υπάρχει κατά τις ώρες αυτές και άτομο που ομιλεί ελληνικά για έγκαιρη συνεννόηση με την υπηρεσία σε περίπτωση ανάγκης.

Έτσι και φέτος μερινήσαμε για την στελέχωση του πυροφυλακίου μας. Με έξοδα του Συλλόγου, διαθέσαμε φύλακα  καθημερινά από 12.00 μέχρι 16.00. Στη συνέχεια, από 16.00 έως 18.00 αλλά και όποτε άλλοτε παρουσιάστηκε υψηλή επικινδυνότητα, συνεισέφεραν εθελοντές κάτοικοι του οικισμού μας και φίλοι από τον Σύλλογο του Ματιού. Ο Δήμος Μαραθώνα  συνέβαλε με την απασχόληση ξένων εθελοντών καθημερινά από 08.00 μέχρι 20.00 και ο ΣΠΑΠ με φύλακα για τις βραδυνές ώρες, δηλαδή από 23.00 έως 06.00 .

Τώρα που μπήκαμε στο Φθινόπωρο και ο κίνδυνος πυρκαγιάς σιγά σιγά μειώνεται, ας ευχηθούμε «ποτέ ξανά πυρκαγιά στην περιοχή μας»! Είναι και στο χέρι μας!

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά