Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Με την ECOWEEK στο Γυμνάσιο του Βουτζά

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
Συνεχίζοντας στον άξονα της δράσης του Συλλόγου μας η ΠΡΟΟΔΟΣ για το Περιβάλλον βρεθήκαμε στο Γυμνάσιο του Βουτζά . Μαζί μας ήταν οι εθελοντές της ECOWEEK. Μίλησαν για την μεγάλη πρόκληση του Αιώνα μας, την ανάγκη για σωστή «διαχείριση του φυσικού μας περιβάλλοντος».

Με απλά Βίντεο και με την συμμετοχή των Μαθητών, έδειξαν πρώτα πως μπορούμε να ανακυκλώνουμε όλες τις μη οργανικές πρώτες ύλες. Με απλά μέσα και παραδείγματα βοήθησαν τους μαθητές να καταλάβουν πως με την κομποστοποίηση μετατρέπουμε με μικρή προσπάθεια τα οργανικά απορρίματα σε φυτικό χώμα στο κήπο ή το μπαλκόνι μας .

Το κυριότερο ήταν ότι ανέδειξαν πώς μπορούμε με την συμβολή μας να ελαχιστοποιήσουμε την επίδρασή μας στο περιβάλλον. Πώς δηλαδή θα μπορούν αυτά τα παιδιά να έχουν αύριο ένα βιώσιμο πλανήτη.

Θα ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή κο Ζώτο και όλους τους διδάσκοντες στο Γυμνάσιο του Ν. ΒΟΥΤΖΑ για την ευκαιρία που μας έδωσαν, αλλά και τους εθελοντές της ECOWEEK, Θωμά ΠΕΛΙΟΓΛΟΥ, Μαρία Μαρσέλα ΝΤΟΥΝΗ και Ben GILL . Η δική τους συμβολή βοήθησε στην ευαισθητοποίηση όλων μας.

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά