Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Επίσκεψη του δημάρχου Νέας Μάκρης στον Νέο Βουτζά για επιτόπια εξέταση προβλημάτων του οικισμού

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Νέας Μάκρης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Τετάρτη, 27-1-2010, και την πρόσκληση που του είχαμε απευθύνει, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί 3-2-2010 τον οικισμό μας με τον κ.Δ.Γεωργατζή και μαζί με την πρόεδρο του συλλόγου, κ. Στέλλα Ρώσση, περιηγήθηκαν στα σημεία ενδιαφέροντος και κατέληξαν στα εξής:
  1. Ο καταπατημένος κοινόχρηστος χώρος επί της οδού Αττάλου είναι θέμα του Δήμου Ραφήνας και ο Δήμαρχος Ν. Μάκρης αρνείται κάθε σχέση με αυτό και θεωρεί ότι πρέπει να επιληφθεί του θέματος ο Δήμαρχος της Ραφήνας, κ. Κεχαγιόγλου.
  2. Ο Δήμος Νέας Μάκρης θα επισκευάσει τα κατεστραμμένα κράσπεδα και πεζοδρόμια επί της οδού Αγ. Ιωάννου καθώς και τη διαπλάτυνση σε επικίνδυνο σημείο της Αγ. Ιωάννου μετά το σχολείο στη ρεματιά. [Ενημέρωση 9/2/2010: Ο Δήμος της Νέας Μάκρης προέβη στη διάνοιξη της Αγίου Ιωάννου]
  3. Ο Δήμος Νέας Μάκρης δεν προτίθεται να κατασκευάσει πεζοδρόμιο μπροστά από το σχολείο, αλλά κατόπιν συνεννόησής του με τον γυμνασιάρχη θα γίνει κάποιος διαχωρισμός και σήμανση με κίτρινο χρώμα.
  4. Θα επισκευαστεί το οδόστρωμα στην τσιμεντένια ανηφόρα μετά της συμβολή της Ρήγα Φεραίου με τη Χρ. Σμύρνης προς το Λύρειο Ίδρυμα.
  5. Θα κλείσουν άμεσα με άσφαλτο οι λακκούβες σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του οικισμού σύμφωνα με την καταγραφή της κ. Βάσως Δίπλα.
Από τον σύλλογο ζητήθηκε:
  1. να παρουσιάσουμε ξανά στον Δήμαρχο τον κατάλογο των κοινόχρηστων χώρων αλλά με σειρά προτεραιότητας για την τοπογράφησή τους γιατί το κόστος της τοπογράφησης είναι μεγάλο και δεν είναι δυνατόν να διατεθεί το ποσό από τον Δήμο. Όμως, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα τοπογράφησης και σαφούς οριοθέτησής τους από της όμορες ιδιοκτησίες.
  2. να αποστείλουμε επιστολή στη Νομαρχία για το καθαρισμό του ρέματος Παπά κατά μήκος της οδού Ευκαλύπτων καθώς και του κοινοχρήστου χώρου των οδών Τύχης και Ρήγα Φεραίου καθώς οι καθαρισμοί αποτελούν αρμοδιότητα της Νομαρχίας. [Ενημέρωση 9/2/2010: το αίτημα προς τη Νομαρχία κατατέθηκε από την Ο.Αλεξοπούλου]
  3. να αποστείλουμε την επιστολή μας για την ορθή επανάληψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το κοινόχρηστο χώρο των οδών Τύχης και Παραδείσου. [Ενημέρωση 9/2/2010: εστάλη η επιστολή]
Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι:
  1. Για τη διάνοιξη και ανάπλαση της 2ης εισόδου ο Δήμαρχος έχει διαβιβάσει το αίτημά μας στο Δασαρχείο Πεντέλης για γνωμοδότηση.
  2. Οι καθαρισμοί και η αποκομιδή των κλαδιών θα γίνονται στο 3ο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά