Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αποξήλωση πινακίδων στη Μαραθώνος

 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Στο πρόγραμμα αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Αττική, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος ζήτησε να συμπεριληφθεί και η μαραθώνια διαδρομή, προκειμένου να αναβαθμισθεί και αισθητικά. Αλλωστε πρόκειται για τη διαδρομή που θα διανύσουν στις 31 Οκτωβρίου, 20.000 μαραθωνοδρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο.
Τον φετινό Μαραθώνιο το υπουργείο Πολιτισμού θέλει να τον αναβαθμίσει σε ένα αθλητικό πολιτιστικό, αλλά και τουριστικό γεγονός με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Οπως είναι γνωστό άλλωστε, το υπουργείο ετοιμάζει μεγάλο σχεδιασμό με πλήθος εκδηλώσεων. Σκοπός είναι ο φετινός Μαραθώνιος να προσελκύσει χιλιάδες επενδυτές.
Χθες το πρωί ο υπουργός παρακολούθησε τη διαδικασία αποξήλωσης των υπαίθριων πινακίδων με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκο Σηφουνάκη. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Μαραθώνια Διαδρομή θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα όλα αυτά τα χρόνια, όπως και η Ακαδημία Πλάτωνος. Tόνισε επίσης ότι είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου ως μια διαδρομή την οποία όλοι οι μαραθωνοδρόμοι θέλουν να τρέξουν.
Από την πλευρά του, ο κ . Σηφουνάκης θύμισε ότι μέσα σε δυόμισι μήνες έχουν αποξηλωθεί περίπου 583 πινακίδες και ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμων και στις διαφημιζόμενες εταιρείες και στους διαφημιστές. «Θα είμαστε λοιπόν άτεγκτοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εφημερίδα Η Καθημερινή, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010.

1 σχόλιο:

  1. Καιρός ήταν να γίνει κάτι με τις παράνομες πινακίδες, οι οποίες όχι μόνο προκαλούν την αισθητική μας με τις "Τζούλιες" και τα "καζίνο", αλλά αποτελούν και αιτία ατυχημάτων για τους διερχόμενους οδηγούς. Ειδικά στα όρια του Δήμου Ραφήνας είχε παραγίνει το κακό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά