Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Βάλαμε τα σκουπίδια στη θέση τους! ...στην γ' είσοδο, για αρχή!!!!


Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 το πρωί,  κάτοικοι του οικισμού μας και φίλοι από τον οικισμό του του Προβάλινθου στην Γ' είσοδο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με στόχο "να βάλουμε τα σκουπίδια στη θέση τους"! 

Με τη συμπαράσταση του Δήμου Μαραθώνα που προσέφερε γάντια και σακoύλες, παλαιοί γείτονες, όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων, με κοινό χαρακτηριστικό και ζητούμενο την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία, συνεργάστηκαν φιλικά και απ' τις 9 έως τις 12 περίπου

     καθαρίσαμε και περιποιηθήκαμε το κηπάριο της γ' εισόδου,

  συλλέξαμε και απομακρύναμε όλα τα σκουπίδια κατά μήκος της οδού Ρήγα Φεραίου, σύνολο 44 μεγάλες σακούλες με μπάζα, σκουπίδια, είδη υγιεινής (!), υλικά οικοδομής, γυαλιά κοκ,

-   απομακρύναμε τους πράσινους κάδους, 
  
     τοποθετήσαμε σε ειδικό χώρο που περιφράχθηκε με δαπάνη του Συλλόγου τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης,
  
    φυτέψαμε πικροδάφνες γύρω και πίσω απ' τον χώρο των κάδων,

     τοποθετήσαμε πινακίδα για να υπενθυμίζει ότι ο χώρος χρησιμοποιείται μόνον για τα ανακυκλώσιμα υλικά μέσα στους κάδους

    διανείμαμε στους διερχόμενους κατοίκους και επισκέπτες ενημερωτικό έντυπο για τη διάθεση υλικών που δεν περιλαμβάνονται στα ανακυκλώσιμα των μπλε κάδων.

Κι επειδή μας άνοιξε η όρεξη και οι ανάγκες του οικισμού μας για καθαριότητα και τάξη είναι πολλές, προγραμματίζουμε κι άλλες  παρόμοιες δράσεις περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος πολύ σύντομα. Μπορείτε να μας υποδείξετε σημεία και χώρους που πρέπει να προσέξουμε και να έλθετε μαζί μας στις επόμενες εξορμήσεις μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Νέου Βουτζά